T’en recordes de la teva primera feina? Molts nervis… Estaré ben preparada? Sabré actuar a cada moment?

La primera vegada, segons els experts, ens marca per bé o per mal… Des de ZING INSERCIÓ volem que la primera vegada dels ZINGERS sigui el més satisfactòria possible… Volem que la primera oportunitat laboral dels joves de ZING marqui en positiu la seva trajectòria professional.

Els Zingers, mitjançant la seva formació vocacional, adquireixen competències tècniques que els converteixen en candidats atractius per al mercat laboral. Si, a més, a això li sumem que durant el seu pas per ZING PROGRAMME els proposarem accions que incrementin les seves competències transversals i els acompanyarem a fer els primers passos en la recerca de feina, podem dir que ens trobem davant de candidats que sumen les tres variables que busquen les empreses:

  • Competències tècniques.
  • Competències transversals.
  • Actitud (valors).

Aquestes són les qualitats que atresora un zinger i així volem que sigui la marca ZING: Preparació tècnica i transversal per assumir els reptes del mercat laboral i una actitud imparable per portar les empreses a assolir els seus objectius.

EL MATCH ENTRE ZINGERS I EMPRESES

Tot i estar convençuts que els ZINGERS poden ser de gran interès per a les empreses, sabem que el matx no és fàcil. Els joves han de saber traçar el camí cap al seu objectiu laboral vocacional, i les empreses han de saber de lexistència dels zingers.

Per donar-los a conèixer, estem desenvolupant una campanya de difusió de ZING PROGRAMME. Volem que les organitzacions sàpiguen que poden comptar amb nosaltres com a font de reclutament de talent. De moment ja són més de 30 empreses les que tenen interès a participar amb ZING i seguim sumant! Aquestes empreses les anomenem ZING CORP.

ELS ZINGERS, CANDIDATS AMB GARANTIA DE CONFIANÇA PER A LES EMPRESES

Pel que fa als zingers, el nostre esforç en la darrera fase del projecte, juntament amb el de l’entitat social que l’acompanya, és preparar-los perquè coneguin les competències per a la recerca de feina i sàpiguen mostrar els seus valors com a senyal d’identitat i com a garantia de confiança per a les empreses.

Buscant aquest objectiu, hem creat un recurs: l’ACCELERADOR LABORAL, on ens reunirem cada mes de setembre amb els joves de tot Espanya que han finalitzat estudis, cercant aquest matx entre talent i empresa. En aquest accelerador, els Zingers aprendran, principalment, a preparar-se per a les entrevistes gràcies a la participació de les ZINGCORP.

Avui dia, que hem realitzat la nostra segona avaluació de la Inserció, podem dir que estem molt orgullosos dels zingers. ¡El 80% dels joves que van finalitzar estudis el curs passat ja està treballant!

I per coordinar totes aquestes accions i millorar cada cop més el nostre procés, hem creat la Mesa d’Inserció Laboral, espai on ens reunim amb representants de cadascuna de les entitats socials que conformen ZING PROGRAMME, amb la idea de tenir més impacte en cadascun dels territoris on es troben els zingers.

Si vols participar de la Mesa d’Inserció Laboral o coneixes una empresa que vulgui ser ZING CORP posa’t en contacte amb mi via email: laura.herrando@zingprogramme.com 

Tot gran camí comença amb un primer pas i tota gran carrera professional comença per una primera oportunitat laboral.