Amb les mans obertes i el nostre sincer agraïment, volem compartir amb tots/es vosaltres l’impacte que ha tingut ZING Vocació durant aquest curs 2020/2021.

Queda’t, que ens enlairem amb la ruta!

A finals d’octubre de 2020 estàvem en pandèmia. No sabíem com serien les mesures del sistema educatiu i de les entitats socials. Teníem una il·lusió i una vocació molt clara per orientar des de l’autoconeixement. Vam aconseguir posar en marxa els primers tallers vocacionals “Descobreix el teu cim”. Una activitat on un grup de 10 joves realitza una expedició amb un formador/a de ZING (xerpa) acompanyat de l’educador/a de l’entitat social a la qual pertanyen els/les joves. En aquests tallers treballen l’autoconeixement, la identificació de motivacions, interessos, talents i competències, per descobrir la seva vocació i crear un pla d’acció respecte al seu itinerari formatiu/laboral. És important que aquest sigui des del jo i la particularitat com a individu cap al component extern i les opcions professionals.

Durant el 2020 també vam iniciar processos de coaching individual que consten de quatre sessions 1-1 amb el jove. Persegueixen el mateix objectiu que els tallers vocacionals, encara que a diferència de l’anterior, el perfil de jove té una mínima orientació al començar.

A més de treballar amb entitats socials, enguany hem executat un projecte pilot d’orientació en dos instituts de Barcelona i Badalona. Ens hem enfocat en l’orientació vocacional d’alumnes de 4t de la ESO.

Un nou repte per davant!

Si sumem els tres projectes hem arribat a més de 400 joves. La major xifra des que vam començar el programa vocacional.

ZING Vocación Institutos

Les dades de ZING Vocació durant 2020

Tots els joves confirmen un progrés en autoconeixement, motivació, confiança i coneixement del seu itinerari formatiu i/o laboral.

PROJECTE Nº JOVES Nº ENTITATS Nº PROFESSIONALS ZING
TALLERS 210 13 19
COACHING 63 21 6
INSTITUTS 140 2 2

 

Entitats socials, instituts, sherpes i equip ZING… ¡GRÀCIES!

Res de tot això seria possible sense la vostra col·laboració. És increïble que en un any com aquest, afectat per la pandèmia de la COVID-19 i amb grans canvis, hàgim aconseguit aquestes dades quantitatives i qualitatives. Hem arriscat, lluitat i hem unit forces pensant en l’oportunitat dels joves. Ens heu llançat una corda per continuar amb l’impacte del programa i conjuntament l’hem traslladat als JOVES.

¡Hem portat la VOCACIÓ a l’ACCIÓ!

Amb tota aquesta satisfacció us desitgem un bon estiu i seguim treballant per seguir co-construint nous cims.