Zing Programme ha dissenyat una nova eina per millorar les habilitats dels zingers en entrevistes de treball. Es tracta d’una activitat gamificada (un joc) gràcies a la qual els beneficiaris/es de Zing aprendran a construir un discurs basat en valors per superar entrevistes laborals amb èxit.

La dinàmica de l’activitat combina reptes individuals amb sessions en grup, on es comprovarà la transferència de coneixements adquirits amb el joc. La 1ª edició del nou joc de Zing serà al febrer i hi participaran un total de 20 zingers.

Reconèixer els teus valors mitjançant la gamificació

Una de les claus per aconseguir construir un discurs personal és l’autoconeixement. Mitjançant el joc online de Zing, els zingers aprendran les següents habilitats:

  • Identificar els seus valors personals i professionals, i els seus valors ZING.
  • Identificar llocs de feina i empreses que encaixen amb la seva vocació i els seus valors.
  • Construir un discurs i presentar un perfil professional basat en els seus valors, mostrant així una actitud especial i un valor afegit.

Ser #zinger, un valor afegit per a les empreses

L’objectiu del programa Zing és potenciar les oportunitats de joves amb compromís i motivació que s’han trobat amb obstacles econòmics i/o socials en el seu camí.

Els nois i noies que s’han guanyat l’oportunitat de ser zingers comparteixen les ganes de crear-se un futur millor i són capaços de trencar prejudicis i barreres. A més, tenen la voluntat de tornar les oportunitats que han rebut ajudant després a altres persones de la mateixa forma.

Ets una empresa i vols descobrir els valors dels zingers?

Contacta amb la Laura Herrando, Project Manager d’Inserció Laboral de Zing Programme. Pots fer-ho a través de l’email hola@zingprogramme.com, indicant en el assumpte “Vull saber més sobre el projecte d’Inserció Laboral de Zing”. Els zingers són un valor segur per a les empreses i us els volem presentar: hi haurà match!