El programa Zing obre la convocatòria de Beques Zing per al curs 2020-2021. Del 21 d’abril al 2 d’octubre de 2020, les entitats socials que formen part de la xarxa de Zing poden presentar les sol·licituds de beca perquè els i les joves amb qui treballen puguin optar a una de les 750 beques que Zing adjudicarà per al proper curs. La Beca Zing ofereix accés a la formació post-obligatòria que desitgin, sense que la seva situació econòmica sigui una condició determinant, si compten amb el compromís i la motivació suficient per arribar al seu cim formatiu i laboral.

Zing és un programa dissenyat per a transformar la vida de joves que no han pogut accedir al món formatiu i laboral en igualtat de condicions que la resta. Aquest projecte pren el relleu del programa de beques de la Fundació Nous Cims, després de set anys d’experiència. Fins al curs 2019-2020, s’han atorgat 1.534 beques en total.

A qui van dirigides les Beques Zing?

Poden optar a rebre una Beca Zing els i les joves:

  • Que hagin estat preseleccionats/des per les entitats socials col·laboradores de la xarxa de Zing. Els seus educadors/es els acompanyen durant tot el camí, des de la preselecció, durant la formació i també en la transició a el món laboral.
  • Que tinguin una actitud positiva respecte a la formació i a l’oportunitat que suposa la Beca Zing. No busquem itineraris formatius perfectes.
  • Amb voluntat i capacitat de comprometre amb un itinerari formatiu.
  • Capaços de respondre a la responsabilitat que suposa rebre una Beca Zing.

Què oferim?

  • La Beca Zing permet finançar l’import de matrícula, mensualitats, transport i materials associats als estudis seleccionats pel o la jove, segons el cas.
  • Es financen estudis en centres públics, concertats i privats d’Espanya, apostant per la Formació Professional (FP) com a opció qualitativa i de futur, però també oferint itineraris de Batxillerat, Graus Universitaris i FP Bàsica.
  • El nostre compromís és renovar anualment la beca sempre que el o la jove aprovi el curs.
  • Zing complementa el valor de la beca oferint altres oportunitats als i les joves becats com entrar a formar part de Zing Network, una comunitat de suport formada pels més de 1.000 joves que han tingut la mateixa oportunitat.

Zing Programme fa una preselecció de les entitats socials amb qui col·labora i la relació es formalitza en un conveni entre les dues institucions. Si una entitat social vol sol·licitar beca per primera vegada, haurà de contactar amb l’equip de Zing a través de l’e-mail becas@zingprogramme.com o en el telèfon 677 92 02 50.