ZING Network es una xarxa vinculada al programa ZING, i formada per més de 1.000 joves d’arreu del país beneficiaris/es d’aquest projecte. Aquests nois i noies, anomenats zingers, provenen de situacions de vulnerabilitat econòmica i/o social, amb la necessitat i motivació per trobar noves oportunitats.

L’objectiu de ZING Network és mantenir potenciar el contacte amb i entre els joves que formen part de la mateixa, així com oferir noves oportunitats per seguir desenvolupant el seu talent. Els zingers que formen part d’aquesta xarxa han realitzat prèviament un taller de ZING Vocació o han rebut una Beca ZING.

ZING Network durant la pandèmia de la COVID19

ZING Network es va crear l’any 2019. Durant el  2020, el seu segon any, ha aconseguit un creixement de joves membres del 93% respecte l’any anterior. La valoració que en fan és positiva. Així ho demostra un 99,5% de permanència dels zingers a la xarxa. La xarxa també està integrada per les més de 100 entitats vinculades a ZING Programme, i oberta a la col·laboració d’empreses.

Tot i la situació de pandèmia, durant el 2020 ZING Network ha organitzat un total de 9 activitats amb més de 450 assistents. La COVID19 ha obligat a passar les trobades presencials a format virtual. Algunes de les activitats organitzades han estat:

  • ZING Sessions. Durant els primers mesos de confinament es van realitzar 7 d’Instagram Live. En aquestes sessions online vam tenir l’oportunitat de parlar amb zingers i conèixer com estaven vivint el confinament per la COVID19. Disponibles al canal de Youtube de ZING Programme.
  • ZING Day. La celebració de l’acte anual de ZING Network es va celebrar en format online. Hi van participar més de 200 assistents.
  • Sessions inspiradores amb personalitats referents en el seu sector com els youtubers Anabel Lorente i Roc Massager, així com l’alpinista Edurne Pasaban.
Zing Network

“El repte de ZING Network ha estat durant el 2020, adaptar l’estratègia al canal online degut a les restriccions provocades pel COVID19. Tot i així, el resultat ha estat molt positiu ja que hem pogut comptar amb l’assistència de zingers de tota la península als actes que hem dut a terme durant aquest any.“

Berta Villà. Project Manager de ZING Network

Nous serveis per a zingers

La xarxa de ZING també ha posat en marxa dos nous serveis per als i les joves zingers:

  • Servei d’assessorament legal. Un recolzament professionals en temes relacionats amb estrangeria i dret laboral. Durant l’últim trimestre del 2020 es van registrar 19 sol·licituds per rebre assessorament.
  • Programa de retorn social. Un programa pilot amb 6 joves d’ESADE que estudien amb una Beca ZING. Aquests zingers van treballar per la millora del programa ZING a través de 4 reptes. Els resultats es van presentar durant el mes de juny 2020 en un acte online.