96 alumnes d’instituts de Barcelona, Badalona, L’Hospitalet, Montcada i Reixac, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Gramanet formaran part del programa Zing a partir del proper curs escolar gràcies a la beca Zing Instituts, que els permetrà estudiar un Cicle Formatiu de Grau Mig el curs vinent. El valor afegit de les beques Zing Instituts és l’acompanyament per part d’una persona mentora asignada, que dóna suport al jove durant tot el seu itinerari de formació.

En el marc de la iniciativa, Zing Programme junt amb l’entitat de voluntariat social AFEV fa una crida a persones que resideixin a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que tinguin disponibilitat per a comprometre’s una tarda a la setmana de forma estable fins al juny de 2021.

Durant el curs escolar, les persones voluntàries acompanyaran els i les estudiants durant aquesta nova etapa que comencen. Els mentors/es, per la seva formació i experiència professional, esdevenen un referent per a reforçar els estudis dels joves i disminuir el risc de fracàs educatiu.

Les persones mentores hauran de programar una sessió setmanal de dues hores per a dur a terme activitats d’educació informal. Durant el curs hauran d’acompanyar el o la jove per tal que segueixi motivat/da, se senti segur/a i confiat/da, prengui decisions sobre el seu futur, conegui el territori i els recursos del municipi i, en definitiva, que compti amb una figura de suport amb qui establir conversa i s’hi senti a gust.